Składniki

  • batat 1 sztuka
  • rukola 2 garści
  • granat 1/2 sztuki
  • ciecierzyca 1 garść
  • awokado 1/2 sztuki
  • pomidorki koktajlowe 5-10 sztuk
  • oliwa z oliwek 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę odcedź i dokładnie opłucz wodą. Na rozgrzanej patelni smaż przez 3- 4 minuty
  2. Bataty obierz, pokrój w kostkę. Wyłóż na blaszce do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i piecz w nagrzanym do 180^ C przez około 30-40 minut.
  3. Wyłuskaj owoce granatu. Awokado obierz ze skórki, usuń pestkę i pokrój w kostkę
  4. Do miseczki wyłóż rukolę, pieczony batat, smażoną ciecierzycę, awokado, pomidorki i granat. Skrop oliwą z oliwek.

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk, metodyk Kids’ Skills