Składniki

  • filet z piersi kurczaka 1 sztuka
  • papryka czerwona 1/2 sztuki
  • papryka zielona 1/2 sztuki
  • papryka żółta 1/2 sztuki
  • cebula czerwona 1/2 sztuki
  • cukinia 1/4 sztuki
  • ser halloumi 2-3 plastry
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • zioła prowansalskie 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Filet z piersi kurczaka pokrój w kostkę. Podobnie papryki, cebulę, cukinię i ser halloumi
  2. Oliwę wymieszaj z ziołami prowansalskimi. Obtocz w niej kurczaka i warzywa
  3. Wszystkie składniki nabijaj na patyczki szaszłykowe. Grilluj, aż kurczak będzie gotowy

Szaszłyki z serem halloumi, kurczakiem i kolorowymi warzywami

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk dzieci i dorosłych