Składniki

  • mleko 1,5% tł. 1/2 szklanki
  • mąka orkiszowa 1/2 szklanki
  • jaja kurze 3 sztuki
  • ksylitol 2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cynamon 1 łyżeczka
  • masło 1 łyżeczka (do wysmarowania formy)
  • jabłko 1 sztuka

Przygotowanie

  1. Mleko, mąkę, jaja i ksylitol zblenduj na jednolitą masę
  2. W nagrzanym do 180^C piekarniku zagrzej formę do pieczenia. Kiedy będzie gorąca wyjmij ją, wysmaruj masłem i przelej masę. Na wierzch układaj plasterki jabłka
  3. Piecz przez 20-30 min, aż do uzyskania złotego koloru i chrupkości. Posyp cynamonem

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk