Składniki
- rukola 1 garść
- gruszka 1 sztuka
- szynka parmeńska (lub cotto) 3 plasterki
- ser camembert 3 plasterki
- słonecznik 1 łyżka
- musztarda 1 łyżeczka
- miód 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek 1 łyżeczka
- sok z cytryny 1 łyżeczka
Przygotowanie
- Gruszkę pokrój w cieniutkie plasterki.
- Cer camembert pokrój w plasterki. Szynkę parmeńską porwij na mniejsze kawałeczki
- Sos: musztardę i miód dokładnie wymieszaj. Dodaj oliwę z oliwek i sok z cytryny. Zamieszaj ponownie, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Na talerz wyłóż rukolę, gruszkę, szynkę, ser. Polej sosem musztardowo-miodowym. Posyp słonecznikiem. Podawaj z ulubionym pieczywem