Składniki

  • rukola 1 garść
  • gruszka 1 sztuka
  • szynka parmeńska (lub cotto) 3 plasterki
  • ser camembert 3 plasterki
  • słonecznik 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • miód 1 łyżeczka
  • oliwa  z oliwek 1 łyżeczka
  • sok z cytryny 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Gruszkę pokrój w cieniutkie plasterki.
  2. Cer camembert pokrój w plasterki. Szynkę parmeńską porwij na mniejsze kawałeczki
  3. Sos: musztardę i miód dokładnie wymieszaj. Dodaj oliwę z oliwek i sok z cytryny. Zamieszaj ponownie, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Na talerz wyłóż rukolę, gruszkę, szynkę, ser. Polej sosem musztardowo-miodowym. Posyp słonecznikiem. Podawaj z ulubionym pieczywem

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk