
Składniki
- ciastka owsiane 60g (kupisz np w Lidlu)
- masło orzechowe 3 łyżki
- twaróg półtłusty 350g
- jaja kurze 2 sztuki
- ksylitol 2 łyżki
Serniczki możesz udekorować roztopioną czekoladą deserową, miętą i jagodami goji (jak na zdjęciu)
Przygotowanie
- Zblenduj ciastka owsiane z masłem orzechowym do uzyskania konsystencji mokrego piasku
- W drugiej misce zblenduj twaróg, jajka i ksylitol do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy
- Przygotuj formę do muffinek. Na spód wyłóż po łyżeczce masy ciasteczkowej, na nią wylej masę twarogową- do 3/4 wysokości formy
- Mini serniczki piecz w piekarniku nagrzanym do 180^C przez 20-25 minut, przestudź i schładzaj w lodówce przez min. 3-4 godziny