Składniki

  • ciastka owsiane 60g (kupisz np w Lidlu)
  • masło orzechowe 3 łyżki
  • twaróg półtłusty 350g
  • jaja kurze 2 sztuki
  • ksylitol 2 łyżki

Serniczki możesz udekorować roztopioną czekoladą deserową, miętą i jagodami goji (jak na zdjęciu)

Przygotowanie

  1. Zblenduj ciastka owsiane z masłem orzechowym do uzyskania konsystencji mokrego piasku
  2. W drugiej misce zblenduj twaróg, jajka i ksylitol do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy
  3. Przygotuj formę do muffinek. Na spód wyłóż po łyżeczce masy ciasteczkowej, na nią wylej masę twarogową- do 3/4 wysokości formy
  4. Mini serniczki piecz w piekarniku nagrzanym do 180^C przez 20-25 minut, przestudź i schładzaj w lodówce przez min. 3-4 godziny

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk, metodyk Kids’ Skills