Składniki

  • pietruszka (korzeń) 3 sztuki
  • gruszka 1 sztuka
  • mleko kokosowe 100g
  • ziemniaki 1 sztuka
  • pietruszka (liście) 1 garść
  • oliwa z oliwek 1 łyżeczka
  • tymianek 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Pietruszkę i ziemniaka obierz i pokrój w kostkę
  2. Na patelni lub w garnuszku rozgrzej oliwę. Dodaj pietruszkę i ziemniaki. Duś na małym ogniu przez około 5 minut.

  3. Dodaj pokrojoną gruszkę i duś przez kolejne 5-10 minut. Wlej wodę (tak, aby przykryła warzywa i gruszkę). Gotuj 15 minut.

  4. Dopraw do smaku, dodaj mleczko kokosowe i zblenduj na krem. Podawaj z liśćmi pietruszki.

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk