Składniki
- Filet z piersi kurczaka 1 sztuka
- Kiełbasa krakowska 8 plasterków
- Pomidory z puszki 1 sztuka
- Papryka czerwona 1 sztuka
- Marchew 2 sztuki
- Cebula 1/2 sztuki
- Oliwa z oliwek 1 łyżka
- Mielona papryka chilli szczypta
Przygotowanie
- Filet z piersi kurczaka umyj i pokrój w kostkę. Kiełbasę krakowską również pokrój w małą kosteczkę.
- Cebulę, marchewkę obierz i pokrój na małe elementy (cebulę- w kosteczkę; marchewkę- w plasterki). Paprykę pokrój w kostkę.
- W garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i zeszklij. Dodaj marchewkę, paprykę i nadal przez kilka minut podsmażaj.
- Do warzyw dodaj mięso, podsmaż wszystkie składniki razem. Zalej wodą i gotuj do miękkości.
- Pod koniec dodaj pomidory z puszki i przypraw.