Składniki

  • Filet z piersi kurczaka 1 sztuka
  • Kiełbasa krakowska 8 plasterków
  • Pomidory z puszki 1 sztuka
  • Papryka czerwona 1 sztuka
  • Marchew 2 sztuki
  • Cebula 1/2 sztuki
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka
  • Mielona papryka chilli szczypta

Przygotowanie

  1. Filet z piersi kurczaka umyj i pokrój w kostkę. Kiełbasę krakowską również pokrój w małą kosteczkę.
  2. Cebulę, marchewkę obierz i pokrój na małe elementy (cebulę- w kosteczkę; marchewkę- w plasterki). Paprykę pokrój w kostkę.
  3. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i zeszklij. Dodaj marchewkę, paprykę i nadal przez kilka minut podsmażaj.
  4. Do warzyw dodaj mięso, podsmaż wszystkie składniki razem. Zalej wodą i gotuj do miękkości.
  5. Pod koniec dodaj pomidory z puszki i przypraw.

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk, metodyk Kids’ Skills