Składniki

  • pomidor 4 sztuki
  • ryż brązowy 100g (1 woreczek)
  • ser typu Feta 200g
  • czosnek 1 ząbek
  • cebula 1/2 sztuki
  • skórka z pomarańczy 2 łyżeczki
  • sól i pieprz szczypta

Przygotowanie

  1. Przekrój pomidora odcinając jego wierzch (kapelusz). Środek wydrąż i przenieś do miseczki
  2. Ryż ugotuj zgodnie z informacjami na opakowaniu

  3. Na rozgrzany olej dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty czosnek; po chwili dodaj miąższ z pomidorów oraz ugotowany ryż i przyprawy. Na sam koniec dodaj pokrojoną w kostkę Fetę i skórkę pomarańczową
  4. Faszerowane pomidory piecz w nagrzanym do 180^C piekarniku przez 15-20 min

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk