Składniki
- mąka orkiszowa 1 szklanka
- olej kokosowy 1/2 szklanki
- syrop klonowy 4 łyżki
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- aromat waniliowy 1 łyżeczka
- powidła śliwkowe 4 łyżki
- mascarpone 6 łyżek
- jogurt grecki 1 szklanka
- płatki migdałowe 2 łyżki
Przygotowanie
- Mąkę, olej kokosowy, syrop klonowy, proszek do pieczenia oraz aromat waniliowy wymieszaj i zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na około 1 godzinę
- Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia na blaszce na grubość kilku mm. Piecz w 180^C przez około 10-15 min
- Wystudzonego mazurka posmaruj powidłami śliwkowymi (lub ulubioną konfiturą).
- Mascarpone wymieszaj z jogurtem i wyłóż na powidła śliwkowe. Posyp płatkami migdałowymi.