Składniki

  • makaron ryżowy 1 opakowanie
  • tofu wędzone (lub naturalne) 1 opakowanie, 250g
  • papryka 1 sztuka
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • marchew 1 sztuka
  • por 1/4 sztuki
  • passata pomidorowa 4 łyżki
  • sos sojowy 3 łyżki
  • syrop klonowy 1 łyżka
  • szczypiorek 2 łyżki
  • oliwa z oliwek 1 łyżeczka

Tofu możesz zamienić na filet z piersi kurczaka lub indyka

Przygotowanie

  1. Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. Cebulę, marchew, paprykę, por i tofu pokrój w kostkę. Smaż na rozgrzanej oliwie
  3. Na patelnię dolej passatę pomidorową, sos sojowy, syrop klonowy
  4. Do miseczki wyłóż porcję makaronu, sos warzywny z tofu. Podawaj ze świeżym szczypiorkiem

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk, metodyk Kids’ Skills