
Składniki
- makaron ryżowy 1 opakowanie
- tofu wędzone (lub naturalne) 1 opakowanie, 250g
- papryka 1 sztuka
- cebula czerwona 1 sztuka
- marchew 1 sztuka
- por 1/4 sztuki
- passata pomidorowa 4 łyżki
- sos sojowy 3 łyżki
- syrop klonowy 1 łyżka
- szczypiorek 2 łyżki
- oliwa z oliwek 1 łyżeczka
Tofu możesz zamienić na filet z piersi kurczaka lub indyka
Przygotowanie
- Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- Cebulę, marchew, paprykę, por i tofu pokrój w kostkę. Smaż na rozgrzanej oliwie
- Na patelnię dolej passatę pomidorową, sos sojowy, syrop klonowy
- Do miseczki wyłóż porcję makaronu, sos warzywny z tofu. Podawaj ze świeżym szczypiorkiem