Składniki

  • cukinia 1/2 sztuki
  • papryka 1/2 sztuki
  • batat 1/3 sztuki
  • marchew 1 sztuka
  • imbir 1/4 sztuki
  • natka pietruszki garść (niecała)
  • nasiona słonecznika 1 łyżka
  • pestki dyni 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • przyprawy, takie jak kurkuma, kardamon, lubczyk, pieprz ziołowy

Przygotowanie

  1. Batata, marchew i imbir obierz i pokrój w kostkę
  2. Cukinię i paprykę pokrój w kostkę
  3. Warzywa usmaż na oliwie z oliwek, a następnie duś pod przykryciem około 15 min, do średniej miękkości.
  4. Warzywa przełóż do półmiska. Przypraw do smaku. Posyp natką pietruszki, nasionami słonecznika i pestkami dyni.

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk, metodyk Kids’ Skills