
Składniki
- Ciastka owsiane 6 sztuk
- Skyr jogurt typu islandzkiego 300g
- Ser ricotta 300g
- Jaja kurze 2 sztuki
- Miód pszczeli 4 łyżki
- Wiórki kokosowe 2 łyżki
- Kakao 2 łyżki
- Sól himalajska szczypta
Przygotowanie
Pierwsza warstwa
- Białko ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę.
- Dodaj ricottę, 150g jogurtu Skyr oraz miód- chwilę miksuj, aby składniki się połączyły.
- Przelej do pojemnika/ słoika i włóż do lodówki
Druga warstwa:
- Ciastka owsiane pokrusz i wymieszaj z 1 łyżką kakao oraz żółtkami.
- Masę o konsystencji mokrego piasku pokrusz na pierwszą warstwę i ponownie włóż do lodówki.
Trzecia warstwa:
- 150g jogurtu Skyr wymieszaj z 1 łyżką kakao.
- Masę kakaowo-jogurtową wylej na drugą warstwę.
- Posyp wiórkami kokosowymi.
Znacie oreo? Wszyscy je znają. Niektórzy uważają, że wszyscy je również uwielbiają!