Smak lata w rozgrzewającej, słodkiej odsłonie? Jagodowa jaglanka gotowa w niecałe 10 minut to naprawdę fenomenalny sposób na poranek.

Dlaczego akurat jaglanka? Już spieszę z odpowiedzią:

– jest lekkostrawna,

-oczyszcza organizm z toksyn,

-wzmacnia pracę jelita grubego,

-wpływa na przemianę materii,

-dodaje energii.

A do tego wszystkiego jest pyszna, pożywna i jej przygotowanie trwa kilka chwil. Ponadto jest niezwykle sycąca, więc po takim posiłku praca będzie efektywniejsza, nauka łatwiejsza do przyswojenia bez uczucia głodu już kilka chwili od spożycia innych produktów. I do tych wszystkich zalet należy dodać, że jaglanka w takim wydaniu jest fioletowa- możesz więc nazywać posiłkiem kucyka Little Ponny.

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk, metodyk Kids’ Skills