Składniki

  • Ziemniaki 7 sztuk
  • Cebula 1 sztuka
  • Czosnek 1 ząbek
  • Seler (korzeń) 1/2 sztuki
  • Pietruszka (korzeń) 1 sztuka
  • Bulion warzywny 1 litr
  • Śmietana 30% tł 120 ml
  • Masło 2 łyżki
  • Groszek zielony (może być mrożony) garść
  • Chleb pełnoziarnisty 2 kromki

Przygotowanie

  1. Warzywa obierz oraz pokrój w małą kosteczkę
  2. W garnku rozpuść masło, wrzuć pokrojone warzywa, dolej bulion i gotuj przez około 20-30 min
  3. Dodaj śmietankę. Zblenduj
  4. Dodaj groszek. Podawaj z pokrojonym chlebem

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk dzieci i dorosłych