Składniki
- płatki owsiane 2 szklanki
- migdały/ orzechy 1 szklanka
- nasiona słonecznika/ pestki dyni 1/2 szklanki
- żurawina suszona 1/2 szklanki
- daktyle suszone 1/2 szklanki
- morele suszone 1/2 szklanki
- sok pomarańczowy 1 szklanka
- cynamon 2 łyżeczki
Przygotowanie
- Orzechy i suszone owoce posiekaj na mniejsze kawałki.
- W misce wymieszaj płatki owsiane, a następnie dodaj bakalie.
- Do miski wsyp cynamon. Zalej sokiem pomarańczowym. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wsyp granolę i rozłóż równomiernie. Piecz w temperaturze 180ºC przez około 25 minut. Podczas pieczenia przemieszaj 2-3 razy, aby granola nie przywarła do papieru.
Aromatyczna, pełna orzechów i bakalii granola.