
Składniki
Spód ciasta
- płatki owsiane 120g
- mielone migdały 50g
- masło 10g
- banan 3 sztuki
- kakao 2 łyżki
Masa skyrowa
- jogurt typu skyr 350g
- jogurt naturalny 100g
- mleczko kokosowe 200g
- żelatyna 15g
- borówki 2 garści
Przygotowanie
- Masło przygotuj w temperaturze pokojowej. Zblenduj masło, płatki owsiane, migdały, banana i kakao. Przełóż na spód tortownicy (ja użyłam formy 20cm)
- Skyr, jogurt naturalny, mleczko kokosowe zmiksuj.
- Żelatynę zalej gorącą wodą (do koło połowy szklanki). Wymieszaj i pozostaw na 5 minut
- Do szklanki z żelatyną dodaj kilka łyżek masy jogurtowej, a następnie przelej wszystko do masy jogurtowej i ponownie zmiksuj. Dodaj borówki.
- Masę wylej do tortownicy. Włóż do lodówki na minimum 4-5 godzin