
Składniki
- płatki owsiane 250g
- mąka orkiszowa 100g
- migdały mielone 100g
- banan 2 sztuki
- masło orzechowe 4 łyżki
- jaja kurze 2 sztuki
- kakao 3 łyżki
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- czekolada gorzka 200g
Przygotowanie
- Płatki owsiane zalej wrzącą wodą (około 1 i 1/2 szklanki), wymieszaj i odstawi na 5-10 minut
- Mąkę, migdały mielone, kakao i proszek do pieczenia wymieszaj w misce
- W drugiej misce zmiksuj nasączone płatki owsiane z rozbełtanymi bananami, masłem orzechowym i jajami. Dodaj produkty suche (z punktu 2) i wymieszaj
- Dodaj posiekaną czekoladę. Ciasto przelej do formy do pieczenia (u mnie tortownica 24 cm)
- Piecz w nagrzanym do 180^ C piekarniku około 1 godzinę