Składniki

  • rukola 2 garści
  • ciecierzyca  garść
  • fasola zielona garść
  • czerwona cebula 1/2 sztuki
  • ser feta 2 łyżki
  • truskawki garść

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę pozostaw do napęcznienia na minimum 12 godzin (preferuję na całą noc). Następnie odlej wodę, ciecierzycę przepłucz, przełóż do garnka i dolej 3x więcej wody, niż jest ciecierzycy. Gotuj pod przykryciem 1-1,5 godziny
  2. Fasolkę umyj, usuń końcówki i ugotuj w osolonej  wodzie al dente. Pokrój na mniejsze kawałki
  3. Cebulę obierz i pokrój. Truskawki obierz z szypułek i przekrój na pół
  4. Do miseczki włóż rukolę, truskawki, cebulę, ser feta, ciecierzycę i wymieszaj

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk, metodyk Kids’ Skills