Składniki

  • marchew 6-8 sztuk
  • ziemniaki 5-6 sztuk
  • cebula 1/2 sztuki
  • por 1/2 sztuki
  • mleczko kokosowe 1 puszka
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • pestki dyna 1 łyżka
  • kurkuma szczypta

Przygotowanie

  1. Marchewkę, ziemniaki, cebulę i por pokrój w kosteczkę
  2. Warzywa krótko podsmaż na oliwie z oliwek
  3. Do garnka dolej taką ilość wody, aby delikatnie zakryła warzywa. Gotuj do miękkości warzyw
  4. Dolej mleczko kokosowe. Przypraw ulubionymi przyprawami oraz kurkumą
  5. Zblenduj na formę kremu
  6. Podawaj z pestkami dyni (aby było co chrupać!)

Jeżeli chcesz, aby zupa była bardziej wodnista dolej więcej wody. Polecam również dodać natkę pietruszki

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk