Składniki

  • masło 100g
  • jaja kurze 4 sztuki
  • mąka kukurydziana 3/4 szklanki
  • mąka owsiana 1/4 szklanki
  • cukier/ ksylitol 1 łyżka
  • proszek do pieczenia szczypta
  • twaróg 100g
  • borówki garść

Przygotowanie

  1. Rozpuść masło z cukrem i szklanką wody
  2. Dodaj mąkę kukurydzianą oraz owsianą, proszek do pieczenia i wymieszaj. Pozostaw do wystudzenia
  3. Masę przełóż do kielicha miksera. Dodawaj po jednym jajku i miksuj
  4. Formuj kształt okręgów (najłatwiej za pomocą rękawa cukierniczego). Piecz w piekarniku nagrzanym do 180^C przez 20-25 minut
  5. Podawaj z twarogiem i świeżymi owocami

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk