
Składniki
- mąka orkiszowa 1 szklanka
- mleko 1,5%tł. 3/4 szklanki
- jaja kurze 1 sztuka
- oliwa 2 łyżki
- proszek do pieczenia szczypta
Krem czekoladowy:
- gorzka czekolada 1 tabliczka
- mleczko kokosowe 100ml
- miód pszczeli 2 łyżki
- borówki garść (wybierz ulubione owoce)
Przygotowanie
- Mąkę, mleko, jaja, oliwę i proszek do pieczenia wymieszaj w misce
- Masę przełóż do naczynia do pieczenia i piecz w nagrzanym do 180^C piekarniku przez około 10-15 min
- Wystudź i przekrój wzdłuż.
- W kąpieli wodnej rozpuść pokruszoną tabliczkę czekolady, stopniowo wlewaj mleko kokosowe i mieszaj. Pod koniec dodaj miód, wymieszaj.
- Kanapkę smaruj czekoladowym kremem, a następnie przykryj drugą częścią ciasta. Podawaj ze świeżymi owocami