Składniki
- Ser twarogowy półtłusty 100 g
- Jabłko 1/2 sztuki
- Jaja kurze całe 1 sztuka
- Mąka orkiszowa 3 łyżki
- Miód pszczeli 1/2 łyżki
- Masło ekstra 1 łyżeczka
- Cynamon 1/2 łyżeczki
Przygotowanie
- Oddziel białko od żółtka.
- Do miski dodaj twaróg, żółtko (białko zostaw osobno), rozgnieć widelcem.
- Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach
- Starte jabłko dodaj do masy twarogowej razem z mąką, wymieszaj.
- Białko ubij na sztywną pianę i dodaj do miseczki
- Nakładaj małymi porcjami i smaż na patelni z dodatkiem masła (delikatnie przewracaj, żeby się nie rozpadały)
- Posyp cynamonem i polej miodem.
Uwaga: miód podajemy dzieciom po skończonym 1 roku życia.