Składniki

  • Płatki owsiane 120g
  • Jaja kurze 2 sztuki
  • Miód 40g
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Przyprawa do piernika 1 łyżeczka
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka

Dekorowanie

  • Biała czekolada 50g
  • Migdały 10g

Możesz użyć dowolnej konfiguracji dodatków. Na zdjęciu jest gorzka czekolada z cytrusową posypką

Przygotowanie

  1. Zblenduj płatki owsiane, jaja, miód, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika
  2. Masę przelej do wysmarowanej oliwą formy do pieczenia donutów
  3. Piecz w temperaturze 180^C przez około 15 min
  4. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, wylej na donuty, posyp migdałami

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk