Składniki
- mąka orkiszowa 1 i 1/2 szklanki
- cukinia 1 sztuka
- jaja kurze 2 sztuki
- cukier brązowy 1/2 szklanki
- oliwa z oliwek 1/2 szklanki
- proszek do pieczenia 1 sztuka
- banan 1 sztuka
- mascarpone 150g
- jogurt naturalny 400g
- mleczko kokosowe 50g
- gorzka czekolada 4 kostki
Przygotowanie
- Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odsącz od nadmiaru wody.
- Jaja utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj oliwę z oliwek.
- Do masy jajecznej dodaj startą cukinię. Delikatnie wymieszaj składniki. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
- Gotową masę przelej do formy do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180^C przez 20-30 minut
Krem
5. Ser mascarpone zmiksuj z jogurtem naturalnym.
6. Na wystudzone ciasto wyłóż pokrojony banan, a następnie wylej masę jogurtową
Polewa
7. Mleczko kokosowe podgrzej w garnuszku razem z czekoladą. Wylej na ciasto.