
Składniki
- makaron lasagne 12 płatów
- mielone mięso drobiowe 500g
- ser mozzarella 200g
- pomidory w puszce 1 puszka
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- mix sałat/ rukola 2 garści
- pomidorki koktajlowe 10 sztuk
- przyprawy wg preferencji
Przygotowanie
- Mięso mielone usmaż na patelni na niewielkiej ilości oliwy
- Do mięsa wylej pomidory z puszki. Wymieszaj i dopraw według własnych preferencji
- Na dno prostokątnego naczynia żaroodpornego wyłóż płaty makaronu, następnie warstwę mięsa, ułóż pokrojone plasterki mozzarelli. Na mozzarellę włóż kolejne płaty makaronu oraz pozostałą część mięsno-pomidorową. Poukładaj plasterki mozzarelli
- W nagrzanym do 180^C piekarniku piecz przez około 25-30 min pod przykryciem
- Lasagne podawaj na zieleninie, z ulubionymi warzywami (np z pomidorkami i oliwkami)