Składniki

  • Bułki pełnoziarniste 2 sztuki
  • Twaróg 4 łyżki
  • Ogórek zielony 1/3 sztuki
  • Rzodkiewka 4 sztuki
  • Awokado 1/4 sztuki
  • Mix sałat 2 garści
  • Mozzarella 1 kulka
  • Pestki dyni 2 łyżki
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Bułki przekrój na pół. Posmaruj twarogiem.
  2. Na pierwszą kanapkę dodaj pokrojonego ogórka
  3. Na drugą kanapkę dodaj pokrojone rzodkiewki
  4. Na trzecią kanapkę dodaj pokrojone awokado i posyp pestkami dyni
  5. Na czwartą kanapkę dodaj ogórka, rzodkiewkę i mix sałat
  6. Wyłóż mix sałat na talerz, połóż mozzarellę, rzodkiewkę, posyp pestkami dyni i skrop oliwą

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk