Składniki

  • mąka orkiszowa 150g
  • awokado 1 sztuka
  • limonka 1 sztuka
  • jaja kurze 2 sztuki
  • cukier brązowy 1/4 szklanki
  • oliwa z oliwek 1/4 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • borówki amerykańskie garść (lub inne ulubione owoce)

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem.
  2. Limonkę sparz i zetrzyj z niej skórkę. Dodaj do mąki
  3. Zblenduj awokado, jaja, oliwę oraz wyciśnięty limonki sok
  4. Wymieszaj masę suchą i mokrą. Dodaj borówki i delikatnie ponownie wymieszaj. Przelej do foremek do pieczenia.
  5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180^C przez 20-25 minut

Autor Jacqueline Rowiecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk